Откриха 12 от 16-те откраднати картини на Владимир Димитров – Майстора, Димитър

...
Откриха 12 от 16-те откраднати картини на Владимир Димитров – Майстора, Димитър
Коментари Харесай

Откриха част от откраднатите картини на Майстора

Откриха 12 от 16-те откраднати картини на Владимир Димитров – Майстора, Димитър Киров и други огромни български художници са били открити от полицията. Това разгласи в Министерския съвет шефът на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Откраднаха картини на Владимир Димитров – Майстора от къща в София

Задържани са двама от четиримата причинители на огромната взломна кражба в дома на правоприемник на Майстора. Останалите се търсят.

Полицията е задържала двама, съпричастни към кражбата на общо 16 произведения. По неофициална информация те са се занимавали с продажба на творби на изкуството.  А за десетте открити платна, били платили 10 хиляди лв..

В следобедните часове платната бяха изнесени от адрес в София, притежателят им се надява скоро те да се върнат на стените на в дома му.

" Отказвах да посвещавам в това, което споделяха, че няма метод полицията да ги откри, отхвърлям да приема, че няма кой да помогне и престъпността ще ни застигне ", сподели пред бТВ Павел Антонов, правоприемник на Майстора.

Картините не са застраховани, застраховка има единствено къщата.

Откраднатите картини на Майстора и Димитър Киров са в заплаха

По-рано през днешния ден специалист разяснява в студиото на " Тази заран ", че откраднатото към този момент няма особени шансове да бъде пласирано, откакто кражбата е добре известна от медиите.

Лаврен Петров обаче предизвести, че точно поради това крадците може да унищожат скъпите платна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР